0318-55 66 42 | ma-vr: 8.00 - 17.00 & za: 9.00 - 12.30 | Einsteinstraat 21b, Veenendaal
Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

3 redenen waarom je bank toe is aan vernieuwing

Een nieuwe bank, gewoon met een nieuwe stof

Dashed border

De bank is in veel huishoudens een belangrijk onderdeel van het interieur. Hier worden heel wat vrije uurtjes op besteed. Er zijn wel 100 verschillende ‘redenen’ te bedenken waarom je een nieuwe bank wilt. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je hem ook opnieuw kunt laten stofferen? Een nieuwe bank, zonder dat je een nieuwe bank hoeft te kopen. Lees hier de 3 redenen waarom jouw bank toe is aan vernieuwing.

Slijtage

Slijtage is naar verloop van tijd niet te voorkomen. Het verschilt per bank hoe snel er slijtage optreedt. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Staat de bank in zonlicht?
  • Hoe is de bank onderhouden?
  • Hoe is de luchtvochtigheid in de ruimte?
  • Maken er kinderen gebruik van de bank?
  • Zitten er huisdieren op of aan de bank?
  • Hoe warm is het in de ruimte?

Wanneer je met bovenstaande factoren rekening houdt gaat de stoffering van de bank natuurlijk langer mee. Zo kan er rekening mee gehouden worden dat de kinderen niet op de bank springen, de hond niet op de bank ligt en de bank niet in het zonlicht staat. Toch is slijtage na verloop van tijd niet te vermijden. Dan is het tijd voor vernieuwing!

Ouderwets

Het is inmiddels 2019 en de huidige bank staat inmiddels al weer een jaar of 10 in de woonkamer… Herkenbaar? Dan is de kans groot dat de kleur of het patroon van de bankstoffering inmiddels ouderwets is. Het past niet meer bij de huidige interieurtrends. Toch zit de bank nog steeds erg fijn. En nu?

Andere stijl interieur

Een beetje hetzelfde argument als het verouderen van de bank, een andere stijl in het interieur. Na een aantal jaren in een woning veranderen er nog wel eens wat dingen in het interieur. Toch is een bank niet iets dat gauw vervangen wordt, omdat het een investering is. Hier wordt vaak goed over nagedacht. Toch is het jammer dat hij niet bij de huidige stijl past, vind je ook niet?

Nadelen aan het kopen van een nieuwe bank

Heel vervelend dat de bank versleten is, hij ouderwets is of niet meer bij het interieur past. Maar is een nieuwe bank kopen wel zo’n goed idee? De nadelen van het kopen van een nieuwe bank:

  • Kost veel geld
  • Ook een nieuwe bank blijft niet nieuw
  • Je bent gehecht aan de bank

3 redenen waarom jouw bank opnieuw te laten stofferen

De oplossing van bovenstaande 3 redenen om de bank te vernieuwen? Het herstofferen van de bank! Zo hoeft er niet direct een nieuwe bank aangeschaft te worden, maar wordt hij wel vernieuwd. Scheelt een grote investering en levert in principe hetzelfde op. Banken stofferen helpt iedereen om met zijn bank langer te doen zonder dat het gaat vervelen.

De volgende stap is het kiezen van het soort stof. Welke stof het best bij jouw bank past is van meerdere factoren afhankelijk. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een gladde stof. Dit is om slijtage te voorkomen.

Eet je geregeld op de bank? Dan is het wel zo handig om de stof te laten impregneren. Dit geldt ook wanneer je thuis kleine kinderen rond hebt lopen.

Heb jij wel eens nagedacht over het herstofferen van de bank of een ander meubelstuk?

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom