Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

5 redenen om uw bank te herstofferen

Een nieuwe bank, gewoon met een nieuwe stof

Dashed border

Er kunnen verschillenden redenen zijn om uw bank te herstofferen. Eenmaal geherstoffeerd ziet de bank er weer uit als nieuw en past hij weer precies bij u en uw woonkamer. En laten we eerlijk zijn, de bank is een erg belangrijk deel van het interieur. Er worden namelijk aardig wat vrije uurtjes op doorgebracht. De voornaamste redenen om een bank te laten herstofferen worden hieronder toegelicht. Wie weet bekijkt u na het lezen uw situatie vanuit een andere invalshoek en bent u toe aan een ‘nieuwe’ bank.

1. Herstofferen vanwege slijtage

De meest voor de hand liggende reden is slijtage van de bank. Zoals eerder genoemd worden er aardig wat vrije uurtjes doorgebracht op de bank. Dit brengt ook de nodige wrijving met zich mee. Wanneer de bank is versleten geeft dit een onverzorgd uiterlijk en dat is natuurlijk zonde. De rest van uw interieur ziet er namelijk wel op en top uit. Daarnaast kan een versleten bank niet prettig aanvoelen op de huid. Doordat hij is versleten zitten er oneffenheden in en die kunnen schuren op de huid. Hoe snel een bank slijt hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Staat de bank in zonlicht?
  • Hoe is de bank onderhouden?
  • Hoe is de luchtvochtigheid in de ruimte?
  • Maken er kinderen gebruik van de bank?
  • Zitten er huisdieren op of aan de bank?
  • Hoe warm is het in de ruimte?

Wanneer u ervoor kiest om de bank te herstofferen is dit niet langer een issue. De nieuwe stoffering zorgt weer voor een mooie en egale bank waar u aan het eind van een lange werkdag weer gerust op kan gaan liggen. 

bank stofferen

2. De bank is simpelweg ouderwets

Om een bank te herstofferen hoeft hij niet persé kapot of versleten te zijn. De bank kan ook simpelweg uit de mode of ouderwets zijn. Trends veranderen nou eenmaal. Of dit nu met kleding is of met interieur. Voor sommige mensen is het belangrijk om hierin mee te gaan. Het is dan makkelijk om rond te kijken naar gloednieuwe banken. Echter, een bank laten herstofferen is een prima oplossing. De bank krijgt namelijk een compleet nieuwe look die helemaal aansluit op de huidige trends. Geen patroon of kleur is ons te gek. 

3. Past niet langer bij het interieur

We hebben het hierboven gehad op een bank die uit de mode is, maar het interieur kan natuurlijk ook uit de mode zijn. Zo is het mogelijk dat de bank specifiek nog prima mee kan maar dat er veranderingen in het interieur worden gemaakt. De bank moet tenslotte wel passen bij de rest van het interieur. Ook in dit geval is uw bank herstofferen een perfect oplossing. Laat de bank meegaan met de veranderingen die worden gemaakt aan het interieur. 

Bank stofferen en controleren door Van Viegen

4. Emotionele of nostalgische waarde 

Een bank kan emotionele of nostalgische waarde hebben. Misschien heeft u hem geërfd van een overleden familielid of neemt u hem mee uit het huis waar u bent opgegroeid. Een oud meubelstuk is vaak niet helemaal meer in topstaat. Echter, vanwege de emotionele waarde wilt u er zeker niet vanaf. De bank herstofferen zorgt ervoor dat de bank er weer als nieuw uitziet. Zo kunt u nog jaren genieten van het nostalgische meubelstuk als een volwaardige bank. 

5. Het is goedkoper dan een nieuwe bank

Last but not least; het is goedkoper dan een gloednieuwe bank. Iedereen wilt geld besparen en wanneer u een bank gaat herstofferen lukt dit aardig. Zo heeft u voor een stuk minder geld toch een ‘nieuwe’ bank. Wij zorgen ervoor dat uw bank er weer uitziet als nieuw en u dus kunt wachten op opmerkingen als: “Zo, eindelijk een nieuwe bank in de woonkamer?” Een bonustip: Eet u geregeld op de bank? Dan is het wel zo handig om de stof te laten impregneren. Dit geldt ook wanneer u thuis kleine kinderen rond heeft lopen.

Uw bank herstofferen bij Stoffeerderij Van Viegen

Is uw bank om één of misschien wel meerdere redenen toe aan nieuwe stoffering? Bij Stoffeerderij Van Viegen zorgen wij ervoor dat uw bank er weer uitziet als nieuw. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen creëren we de perfecte bank die past bij uw interieur.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom