Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Dé interieurtrends van 2020

Dashed border

Welke interieurtrends voor 2020 hun debuut maken zullen wij hier kort en bondig gaan uitleggen. Elk jaar verschillen de trends weer ten opzichte van het vorige jaar. En dat is maar goed ook, anders zou er nooit verandering plaatsvinden in het interieur. Maar het feit dat het anders een saaie boel wordt, is niet de enige reden waarom er nieuwe trends opduiken. Er komen ook steeds meer ontwikkelingen op de markt die andere mogelijkheden met zich meebrengen. Houd je dus goed vast aan jouw bankstel uit 2019, want hier komen de interieurtrends voor 2020!

1 We blijven lekker duurzaam

Deze interieurtrend voor 2020 zal niet als een verrassing komen voor de meesten van jullie. Een andere trend is namelijk de keuze van mensen om flexitariër, vegetariër of veganist te worden. Hier kunnen we uit opmaken dat er steeds meer wordt stilgestaan bij het milieu en de omgeving waar mensen zich in bevinden. Consumenten zijn zich bewust van wat ze consumeren. Voor het interieur dat mensen aanschaffen geldt dit dus ook. Denk dus verder dan alleen energiezuinige lampen. Kies bijvoorbeeld voor gerecycled materiaal. De kringloop is een goede plek om prachtige meubels te scoren. Hiermee stimuleer je hergebruik en is het ook nog eens goed voor de portemonnee. 

Een andere mogelijkheid om duurzaam te leven is het hergebruiken van jouw huidige meubels. Zo is het mogelijk om je meubels opnieuw te stofferen. Hierdoor krijgen de meubels een totaal andere look zonder dat je nieuwe meubels hoeft te kopen. Meubels en accessoires die kunnen worden gestoffeerd zijn bijvoorbeeld: 

2 Creëer een slimme omgeving 

Het is 2020 en de toekomst is hier, samen met de interieurtrend ‘’slim interieur’’. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om digitale schilderijen op te hangen. Hierdoor hoef je niet telkens nieuwe schilderijen aan te schaffen. Ook zien we het gebruik van slimme lampen steeds meer terugkomen in het interieur. Met deze lampen kun je door middel van een stemcommando de verlichtingen een andere kleur geven. Hierdoor creëer je binnen no-time een andere sfeer in de woonkamer. Je kunt ze zelfs met je smartphone bedienen. Geen reden meer om de bank af te komen dus. 

Last but not least, slimme rolgordijnen. Als je dan toch gaat beginnen aan reorganisatie van het interieur kunnen deze prima worden meegenomen. Deze rolgordijnen zijn dan op afstand te bedienen met bijvoorbeeld een smartphone.

3 Het gebruik van meerdere kleuren

Een interieurtrend voor 2020 is het gebruik van meerdere kleuren. Veel mensen kiezen voor één of twee kleuren omdat dat ‘veilig’ is. Maar dit maakt het ook vrij saai. In 2020 mag dit allemaal wel wat spannender. Ga voor een behang vol met patronen in plaats van alle muren in dezelfde kleur geverfd. Maak de woonkamer persoonlijk en kies kleuren uit waar jij en de medebewoners rustig van worden. Het laatste wat je wil is na een lange werkdag thuiskomen in een hectische omgeving.

4 Tijd om op te ruimen

Het is tegenwoordig ongekend makkelijk om nieuwe producten te kopen. Of het nu via de talloze websites zijn die tweedehandse spullen verkopen of de honderden webshops van tegenwoordig. Eén ding is zeker, dit gemak zorgt er ook voor dat de huiskamer steeds voller komt te staan met onnodige spullen. De interieurtrend van 2020 is dan ook minder onnodige zaken in het interieur. De overbodige spullen mogen weg! Hiermee wordt erg veel rust gecreëerd, niet alleen in de woonkamer maar ook mentaal. De leefomgeving heeft namelijk veel effect op de mentale gesteldheid. In een wereld die steeds meer hectisch wordt is dit zeker geen overbodige luxe. Deze interieurtrend voor 2020 sluit dus aan op de duurzaamheidstrend waar het al eerder over hebben gehad. Er zullen dit jaar meer kwaliteitsmeubels worden gekocht met respect voor onze planeet en de natuur.

Meubels stofferen, prachtig en duurzaam

Wil jij meegaan met de interieurtrends van 2020 maar heb je geen zin om gloednieuwe meubels aan te schaffen om het uiterlijk aan te passen? Bij Stoffeerderij van Viegen zorgen wij ervoor dat uw meubels er weer uitzien als nieuw. Daarnaast sluiten ze helemaal bij uw wensen. Heb jij vragen hierover of wil je graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op. 

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom

Wegens vakantie zullen wij niet bereikbaar zijn tussen 18 en 29 mei.

Als u per mail of via het offerte formulier een bericht voor ons achterlaat, zullen wij deze na onze vakantie z.s.m. beantwoorden.