Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

De kunst van stofferen

Gooi niks weg

Dashed border

Veel mensen gooien hun oude, afgedankte meubels zomaar weg, maar wist u dat dit echt niet nodig is? U kunt uw stoel namelijk ook een tweede kans geven door de stoel opnieuw te stofferen. Het stofferen van een stoel of bank is een hele klus, maar het resultaat mag er vaak zeker wezen. Wij vertellen u er in dit blog graag alles over!

De voordelen van stofferen

Een oude of versleten stoel stofferen heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk een mooie, nieuwe stoel die past bij uw interieur. Ook zal de stoel als nieuw aanvoelen en vele malen lekkerder zitten na het stofferen.

De voordelen op een rijtje:

  • De stoel ziet er weer uit als nieuw
  • Kosten zijn vaak lager dan een nieuwe stoel
  • Het uiterlijk van de stoel kan helemaal uniek worden aangepast
  • Garantie op de stoffering en vulling van uw stoel

Trends interieur afgelopen 2020

Het afgelopen jaar van 2020 was een jaar vol veranderingen. Ook is dit vaak het geval rondom het interieur. Wat hebben we dit jaar gezien op het gebied van kleuren, stoffen en materialen?

Kleuren

Elk jaar onthult AkzoNobel de kleur van het komende jaar. Voor 2020 was de kleur van het jaar Heart Wood. Dit is een mooie, zachte grijs roze kleur die moet zorgen voor rust naast alle hectiek in ons dagelijkse leven. Heart Wood is tijdloos en laat zich goed combineren met andere kleuren. Wie weet is dit de kleur om uw stoel in te laten stofferen?

Stoffen en materialen

2020 was het jaar van de kwaliteitsstoffen. We zagen vorig jaar veel klassieke stoffen en vormen terugkomen en dat zal dit jaar weer gebeuren. In 2019 zagen we vooral dal fluweel een grote trend was op het gebied van meubelstoffering en dat kan dit jaar natuurlijk nog prima. Ook is industrieel nog steeds een grote trend en populaire materialen hierbij zijn donker suede, bruin leer en grijze wol.

 

Zelf stofferen of het laten uitvoeren?

Het is natuurlijk een mogelijkheid om zelf uw stoel te stofferen, maar dit is zeker geen gemakkelijke klus. Voor het beste resultaat laat u dit over aan een professionele stoffeerderij. Zij weten precies hoe het moet en hebben vaak de beste materialen om de klus te klaren. De prijs van het stofferen hangt van een aantal factoren af, zoals het soort stof, grootte van uw meubelstuk en de complexiteit van de klus.

Heeft u nog vragen over het stofferen van uw stoel of meubelstuk naar aanleiding van dit inspiratieblog? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen!

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom