0318-55 66 42 | ma-vr: 8.00 - 17.00 & za: 9.00 - 12.30 | Einsteinstraat 21b, Veenendaal
Maandag t/m zaterdag geopend
Duurzame vulling voor uw kussens
Meer dan 30 jaar ervaring

Banken stofferen

Gespecialiseerd in banken stofferen

Dashed border

Heeft u een bank die heerlijk zit maar waarvan u het uiterlijk niet langer kunt verdragen? Bij Stoffeerderij Van Viegen stofferen we verschillende meubels waaronder banken. Dit wil zeggen dat wij uw oude bank opnieuw bekleden zodat hij een compleet nieuwe look krijgt. Dit is toch een veel betere oplossing dan gelijk een gloednieuwe bank kopen?

De voordelen van banken stofferen

Het stofferen van een bank heeft vele voordelen. Om te beginnen heeft u op deze manier de mogelijkheid om uw bank een compleet ander uiterlijk te geven zonder meteen een nieuwe aan te schaffen. Dit kunt u doen omdat het oude uiterlijk van de bank u niet langer bevalt of omdat u wilt switchen van stijl in de huiskamer. Wanneer u gaat switchen van stijl is het wel de bedoeling dat de alle meubels op elkaar aansluiten, dit geldt ook voor de bank. En mocht de bank wat gebruikerssporen hebben opgelopen dan kunt u met het stofferen ervoor zorgen dat uw bank weer jaren meekan in het gebruik. Tot slot scheelt het opnieuw stofferen van uw bank flink in de portemonnee. Een bank stofferen kost namelijk een stuk minder dan het aanschaffen van een compleet nieuwe bank.

Hoe werkt het precies?

Een bank stofferen is arbeidsintensief werk. Dit komt voornamelijk omdat geen enkele bank hetzelfde waardoor er sprake is van handwerk. Eerst wordt de oude stoffering van de bank gehaald. Hiervan worden nieuwe mallen gemaakt die vervolgens worden gebruikt om de nieuwe hoezen te stikken. Naast het stikken vinden er tijdens het proces nog andere werkzaamheden plaats zoals:

  • Het nakijken van de romp
  • Singels vervangen
  • Schuim vernieuwd

Het is belangrijk dat deze werkzaamheden met aandacht en vakmanschap worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u weer jaren genieten van uw mooie bank.

Uw bank stofferen

Bent u in het bezit van een bank die eraan toe is om opnieuw gestoffeerd te worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De kosten van het stofferen verschillen uiteraard per bank aangezien elke bank anders is. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom