Service en advies
Vaktechnisch maatwerk
Verantwoorde materialen
3 jaar garantie

Banken stofferen

Gespecialiseerd in banken stofferen

Dashed border

Uw meubels stofferen kunt u doen vanwege verschillende reden. Wilt u bijvoorbeeld al uw meubels in dezelfde stijl? Dan kunt u uw meubels stofferen. Een andere reden kan zijn dat de stoffering van uw bank of stoel er niet meer zo netjes uitziet. U kunt er dan voor kiezen uw bank of stoel opnieuw te laten stofferen, zodat u weer een aantal jaar kunt genieten van uw meubelstuk. Van Viegen is gespecialiseerd in banken stofferen en in het stofferen van verschillende soorten meubels. Hieronder wordt ‘banken stofferen’ uitgelicht.

Waarom uw bank stofferen?

Heeft u een aantal jaar geleden uw bank gekocht en ziet hij er niet meer zo heel mooi uit? Dan kunt u er voor kiezen uw bank opnieuw te laten stofferen op maat. Opnieuw uw banken stofferen heeft als voordeel dat u niet direct een nieuwe bank hoeft aan de schaffen. U kunt weer een aantal jaar genieten van uw bank alsof hij net nieuw is. Het opnieuw laten stofferen van uw bank kost vaak een stuk minder dan het aanschaffen van een nieuwe bank. Al hangt dit natuurlijk wel van de aanschafprijs van de bank af.

U kunt ook uw bank stofferen wanneer u uw meubels wat meer in dezelfde stijl wilt krijgen. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe stoelen gekocht voor bij uw bank? Dan kan opnieuw stofferen al voor een groot verschil zorgen.

Daarnaast wordt uw bank eventueel weer opnieuw gevuld.

Banken stofferen: hoe werkt het?

Een bank stofferen is erg arbeidsintensief. Geen enkele bank is exact hetzelfde, wat een bank stofferen handwerk maakt. In eerste instantie wordt de oude stoffering van de bank gehaald. Hiervan worden nieuwe mallen gemaakt, om vervolgens de nieuwe hoezen te stikken. Overige werkzaamheden zijn:

  • Romp nakijken
  • Singels vervangen
  • Schuim wordt vernieuwd

Het is belangrijk dat deze werkzaamheden met aandacht en vakmanschap worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u weer jaren genieten van uw mooie bank.

Wat kost het om een bank te stofferen?

De kosten om banken te stofferen hangt af van meerdere factoren:

  • Keuze van de meubelstof
  • Levertijd
  • Complexiteit
  • Aantal banken of meubels

Stofferen is vaak wel aardig kostbaar. Dit heeft ermee te maken dat een bank stofferen een zeer intensief arbeidsproces is. Over het algemeen laten mensen voornamelijk designbanken opnieuw stofferen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom