0318-55 66 42 | ma-vr: 8.00 - 17.00 & za: 9.00 - 12.30 | Einsteinstraat 21b, Veenendaal
Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Banken stofferen en bekleden

Uw banken laten stofferen!

Dashed border

Heeft u een bank die heerlijk zit maar waarvan u het uiterlijk niet langer kunt verdragen? Bij Stoffeerderij Van Viegen stofferen we verschillende meubels waaronder banken. Dit wil zeggen dat wij uw oude bank opnieuw bekleden zodat hij een compleet nieuwe look krijgt. Dit is toch een veel betere oplossing (en duurzamer) dan gelijk een gloednieuwe bank kopen?

Lees verder over de voordelen of vraag direct vrijblijvend een offerte (klik op de link) aan bij onze ervaren stoffeerders.

De voordelen van banken stofferen

Uw bank stofferen in een nieuwe stof heeft vele voordelen. Om te beginnen heeft u op deze manier de mogelijkheid om uw bank een compleet ander uiterlijk te geven zonder meteen een nieuwe aan te schaffen. Dit kunt u doen omdat het oude bekleding van de bank u niet langer bevalt of omdat u wilt switchen van stijl in de huiskamer. Wanneer u gaat veranderen van stijl is het wel de bedoeling dat alle meubels op elkaar aansluiten qua stoffering, dit geldt vooral voor uw bank stoffering.

Een ander voordeel: In loop der tijd heeft uw bank wat gebruikerssporen opgelopen en kunt u met het stofferen ervoor zorgen dat uw bank weer jaren meekan in het gebruik en er uit ziet als nieuw. Tot slot scheelt het opnieuw stofferen van uw bank u flink in de portemonnee. Een bank, bankstel of hoekbank laten stofferen kost namelijk een stuk minder dan het aanschaffen van een compleet nieuwe bank. 

Extra voordeeltje: Leuke bijpassende kussentjes in uw bank, wij maken deze graag in de stof die u passend vindt bij uw interieur! U kunt deze bij ons uitzoeken in de showroom.

Hoe werkt het opnieuw bekleden precies?

bank stofferenUw bank opnieuw bekleden of stofferen is arbeidsintensief werk. Dit komt voornamelijk omdat geen enkele bank hetzelfde bekleed kan worden, waardoor er sprake is van hand- en maatwerk. Eerst wordt de oude stoffering van de bank gehaald. Hiervan worden nieuwe mallen gemaakt die vervolgens worden gebruikt om de nieuwe hoezen te stikken. Naast uw bank bekleden met de nieuwe hoezen, vinden er tijdens het vernieuwingsproces nog andere werkzaamheden plaats die uw bank weer als nieuw laten zitten zoals:

  • Het nakijken van de romp (de constructie)
  • Singels vervangen (banden die voor vering zorgen onder het zitvlak)
  • Schuim vernieuwd (kwaliteitsschuim voor goed zitcomfort)

Als wij uw bank bekleden het is belangrijk dat deze werkzaamheden met aandacht en vakmanschap worden uitgevoerd. Met onze ervaring bent u daar van verzekerd. Hierdoor kunt u weer jaren genieten van uw mooie ‘nieuwe’ bank.

Uw bank stofferen

Bent u in het bezit van een bank, bankstel of hoekbank die eraan toe is om opnieuw gestoffeerd te worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De kosten van het laten stofferen verschillen uiteraard per bank aangezien elke bank anders is. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord, ook als het niet over banken gaat, maar bijvoorbeeld fauteuils en stoelen, meubels met stoffering, caravankussens of bootkussens.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom