Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Banken stofferen en bekleden

Vernieuw uw bank met een zelfgekozen stof.

Dashed border

Heeft u een bank die heerlijk zit maar waarvan u het uiterlijk niet langer kunt verdragen? Of is de stof van uw bank versleten? Is de bank nog prachtig, maar zit deze niet meer zo lekker als vroeger?

Bij Stoffeerderij Van Viegen stofferen, repareren en vernieuwen wij banken, zodat u weer blij wordt van uw woonkamer. Dit wil zeggen dat wij uw oude bank opnieuw bekleden met een stof naar keuze, zodat het een compleet nieuwe look krijgt. Dit is toch een veel betere oplossing (en duurzamer) dan gelijk een gloednieuwe bank kopen? Daarbij loopt u geen risico en garanderen wij kwaliteit, waarmee wij al jaren een CBW erkende stoffeerderij zijn.

Lees verder over de voordelen of vraag direct vrijblijvend een offerte (klik op de link) aan bij onze ervaren stoffeerders.

De voordelen van banken stofferen

Uw bank stofferen in een nieuwe stof heeft vele voordelen.

Voordeel 1: Om te beginnen heeft u op deze manier de mogelijkheid om uw bank een compleet ander uiterlijk te geven zonder meteen een nieuwe aan te schaffen. Dit kunt u doen omdat het oude bekleding van de bank u niet langer bevalt of omdat u wilt switchen van stijl in de huiskamer. Wanneer u gaat veranderen van stijl is het wel de bedoeling dat alle meubels op elkaar aansluiten qua stoffering, dit geldt vooral voor uw bank stoffering.

Voordeel 2: In loop der tijd heeft uw bank wat gebruikerssporen opgelopen. Schade aan bekleding, bijvoorbeeld krassen in het het leer, slijtage van de stof of doorzakken van de vering en dus het zitcomfort. U kunt met het herstellen van de veren en vulling en het opnieuw stofferen ervoor zorgen dat uw bank weer jaren meekan in het gebruik en er uit ziet als nieuw.

Voordeel 3: Tot slot scheelt het opnieuw stofferen van uw bank u flink in de portemonnee. Uw bank heeft u veel gekost. Tijd en geld om dit model, merk en sfeer te krijgen. Het is goedkoper u bank te stofferen dan een hele nieuwe te kopen van de bekende merken. Een bank, bankstel of hoekbank laten stofferen kost namelijk een stuk minder dan het aanschaffen van een compleet nieuwe bank. En het scheelt de hele zoektocht naar een passende bank voor uw huis en woonstijl.

fauteuil met kussentjesBONUS voordeeltje: Het is mogelijk andere onderdelen van het interieur mee te laten stofferen. Denk hierbij aan leuke bijpassende kussentjes in uw bank of een fauteuil die in een bijpassende stof bekleed wordt. Wij helpen u graag met het maken van een keuze van de stof (of leer) die u passend vindt bij uw interieur! U kunt deze stoffen in alle stijlen, kleuren en uitvoerigen bij ons uitzoeken in de showroom.

Hoe werkt het opnieuw bekleden precies?

Stoffering van bank of stoelUw bank opnieuw bekleden of stofferen is arbeidsintensief werk. Dit komt voornamelijk omdat geen enkele bank hetzelfde bekleed kan worden, waardoor er sprake is van hand- en maatwerk. Eerst wordt de oude stoffering van de bank gehaald. Hiervan worden nieuwe mallen gemaakt die vervolgens worden gebruikt om de nieuwe hoezen te stikken. Naast uw bank bekleden met de nieuwe stoffen hoezen, vinden er tijdens het vernieuwingsproces nog andere werkzaamheden plaats die uw bank weer als nieuw laten zitten:

 1. De romp van de bank wordt nagekeken (de constructie)
 2. Vering en/of singels* worden indien nodig vervangen (*banden die voor vering zorgen onder het zitvlak)
 3. Schuim onder de bekleding wordt indien nodig vernieuwd (kwaliteitsschuim voor goed zitcomfort)

Als wij uw bank bekleden het is belangrijk dat deze werkzaamheden met aandacht en vakmanschap worden uitgevoerd. Met onze ervaring bent u daar van verzekerd. Hierdoor kunt u weer jaren genieten van uw mooie ‘nieuwe’ bank.

Uw bank stofferen

Bent u in het bezit van een bank, bankstel of hoekbank die eraan toe is om opnieuw gestoffeerd te worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De kosten van het laten stofferen verschillen uiteraard per bank aangezien elke bank anders is. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord, ook als het niet over banken gaat, maar bijvoorbeeld fauteuils en stoelen, meubels met stoffering, caravankussens of bootkussens.

Offerte aanvragen

 • Hidden
 • Voeg hier foto's toe, indien beschikbaar
 • Hidden
 • Bestand

 • Voeg foto's of bestanden toe aan je bericht.
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Sectie-einde

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


  Bezoek onze showroom

  Wegens vakantie zullen wij niet bereikbaar zijn van 29 juli t/m 20 augustus.

  Als u per mail of via het offerte formulier een bericht voor ons achterlaat, zullen wij deze na onze vakantie z.s.m. beantwoorden.