Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 40+ jaar ervaring

Een stoel opnieuw bekleden, wat komt erbij kijken?

Dashed border

Een stoel opnieuw bekleden doet u niet zomaar, er kunnen verschillende redenen zijn waarom u voor dit besluit heeft gekozen. Wilt u graag eerst meer informatie over wat er precies komt kijken bij een stoel opnieuw bekleden? Dat snappen we. Wij gaan hier precies uitleggen hoe dit in z’n werking gaat en zullen ingaan op de redenen die mensen hebben om een stoel te stofferen.

Waarom een stoel opnieuw bekleden?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een stoel opnieuw te bekleden. Wellicht sluit de huidige stoffering niet meer aan op de rest van het interieur. Dit is natuurlijk niet de ideale situatie. Een woonkamer dient als één geheel over te komen en een andere bekleding van uw stoel kan hiervoor zorgen. Een andere reden kan slijtage zijn. Niets is voor eeuwig en dit geldt ook voor uw bekleding. Na verloop van tijd zal deze slijten. Hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van de gebruiksintensiteit en wie de stoel gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld veel kinderen op bezoek, dan is de kans aanwezig dat zij minder zorgvuldig met de stoel omgaan.

Een andere reden kan zijn dat uw smaak simpelweg veranderd is en u de huidige bekleding niet langer aantrekkelijk vindt. Smaak kan namelijk na verloop van tijd veranderen. Uw stoel opnieuw bekleden kan hier dé oplossing voor zijn. En laten we eerlijk zijn, iedereen let op zijn of haar uitgaven. Een nieuwe stoel kopen kost nu eenmaal een stuk meer dan het opnieuw laten bekleden! Kort samengevat zijn dit de meest voorkomende redenen:

  • Stoel past niet meer bij interieur
  • Er is sprake van slijtage
  • Uw smaak is veranderd
  • Het is goedkoper dan een nieuwe stoel

Hoe werkt het opnieuw bekleden van een stoel?

We zijn ons dus bewust van de meest voorkomende redenen om een stoel opnieuw te bekleden, maar hoe werkt dit dan precies? Er komen een aantal stappen bij kijken die we één voor één gaan uitleggen.

Om te beginnen wordt de oude stof op een nette manier verwijderd. De nietjes zullen één voor één eruit worden gehaald. Dit gebeurt op een nette manier omdat wij de oude stof gebruiken als mal. Met behulp van de mal wordt de nieuwe stoffering precies nagebootst.

Is de oude stoffering eenmaal verwijderd dan gaan we de nieuwe stof zorgvuldig knippen. De verwijderde stof gaan we dus namaken. De oude stof wordt op de nieuwe stof gelegd en met veel precisie uitgeknipt. Is er een bepaald patroon of een vleug aanwezig? Geen enkel probleem, hier houden wij uiteraard rekening mee. Ligt alles klaar, dan gaan we de stof aftekenen op de nieuwe stof.

Nu duidelijk is hoe de stof moet worden uitgesneden gaan we beginnen met knippen. Eenmaal uitgeknipt worden de juiste garen en ritsen uitgezocht en dan kan het stikken beginnen. Nadat de stoel in elkaar is gestikt controleren we nog een keer of alles op de juiste plek zit en op de goede manier is verlopen. In de tussentijd wordt de stoel stoffeerklaar gemaakt. Dit gebeurt onder andere aan de hand van de volgende zaken:

  • De armleuningen worden opnieuw gevuld
  • De stoelpoten worden gelijmd
  • Schuimdelen egaal maken
  • De banden onder de zitting worden vervangen

De stoel is dus op het stofferen na helemaal in orde. Vervolgens wordt de stoel daadwerkelijk opnieuw bekleed. Tot slot krijgt de stoel nog een check of alles goed is verlopen en dan is hij klaar voor hergebruik!

 

 

Heeft u een stoel die opnieuw moet worden bekleed?

Hier helpen wij u graag bij! Wij hebben verschillende professionals die precies weten wat ze met uw stoel aanmoeten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom

Vanwege de zomervakantie zijn wij gesloten van maandag 05/08/2024 tot en met zaterdag 24/08/2024