Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 40+ jaar ervaring

Jan van Viegen aan het woord

"Wat ik het mooist vind aan dit vak?"

Dashed border

Een medewerker van Timbee heeft een interview met Jan van Viegen afgenomen voor onze social media kanalen. Het leek ons leuk om dit interview ook met jullie via de website te delen! Bekijk hier het interview tussen Mandy Downey en Jan van Viegen.

Over Jan van Viegen

Op de vragen hoe Jan van Viegen in dit vak terecht is gekomen en wat precies zijn functie is, wist Jan het volgende te vertellen: “Ik ben in dit vak terecht gekomen doordat ik bij het bedrijf van mijn vader werkte en ben de eigenaar van Stoffeerderij Van Viegen. Ik heb de opleiding meubelstoffeerder volledig afgerond en ook de opleiding meubelstoffeerdersbedrijf. Het mooiste van dit beroep vind ik toch wel hoe je oude meubels weer als nieuw kunt maken”

Jan van Viegen

Een werkdag bij Stoffeerderij Van Viegen

Het interview ging vervolgens verder met de vraag hoe een werkdag bij Stoffeerderij Van Viegen eruit ziet en wat het gekste meubelstuk is wat hij ooit heeft gestoffeerd: “Een dag bij Stoffeerderij Van Viegen is nooit hetzelfde. Dit komt doordat er veel verschillende werkzaamheden zijn die gedaan moeten worden. Denk aan het maken van offertes, klanten helpen en het inkopen van stoffen en dergelijke. Het meest gekke meubelstuk wat ik heb gestoffeerd is toch wel voor Ziggodome. Dat was een hele ervaring op zich.

De favoriete stof en de vaardigheden van een stoffeerder

Jan van Viegen wist het volgende te vertellen over zijn favoriete stof en de vaardigheden die nodig zijn als stoffeerder: “Mijn favoriete stof zijn toch wel de extremere stoffen met veel kleuren en patronen. Ik houd ervan als het opvalt. Verder zijn de vaardigheden waar een stoffeerder over moet beschikken naar mijn mening creatief zijn, precies zijn en overweg kunnen met een naaimachine.

Stoffen

Tot slot, hebben jullie je eigen meubels ook gestoffeerd?

Uiteraard zijn we benieuwd of Jan van Viegen zijn eigen meubels ook heeft gestoffeerd. Hierover had hij het vol

gende te vertellen: “jazeker, al onze meubels zijn door onszelf gestoffeerd. Denk aan de bank, fauteuils, eetkamer stoelen maar ook mijn bed met ombouw heb ik helemaal zelf gemaakt. Je kunt wel zeggen dat stofferen echt een passie is van mij”

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom

Vanwege de zomervakantie zijn wij gesloten van maandag 05/08/2024 tot en met zaterdag 24/08/2024