Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Stoffen & een tweede leven

Een tweede kans voor uw stof!

Dashed border

Een oude stoel, bank of kruk? Geef ze een tweede leven door ze te (laten) stofferen. De tijd dat we alles nieuw kochten voor ons huis is al een lange tijd niet meer vanzelfsprekend. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat oude meubels een tweede leven krijgen met een likje verf en nieuwe bekleding. Heb je nog een leuk meubelstuk staan die toe is aan een opfrisser? Denk dan eens na over het opnieuw stofferen. Een combinatie van nieuwe meubels en tweedehands meubels van de kringloopwinkel zorgen voor een origineel en mooi interieur. Lees in deze blog de verschillende stoffen die je kunt gebruiken voor het stofferen van je oude meubelstuk.

Waarom een meubelstuk opnieuw stofferen?

Waarom een meubel opnieuw stofferen als je gemakkelijk een nieuwe kunt kopen in de winkel? Er kunnen verschillende redenen zijn om een meubelstuk opnieuw te laten stofferen. Soms kan het moeilijk zijn om afscheid te nemen van een meubelstuk waar veel herinneringen aan hangen. Ook kan het zijn dat het design niet meer te krijgen is en je juist iets anders in je woonkamer wilt hebben dan een IKEA meubelstuk. Bovendien is het opnieuw gebruiken van producten goed voor het milieu!

 

Verschillende soorten stoffen

Ben je van plan om een meubelstuk opnieuw te laten stofferen of ga je zelf creatief aan de slag? Dan heb je keuze uit veel verschillende soorten stoffen. Het leuke aan stofferen is dat je zelf het materiaal en de kleuren kunt afstemmen op je interieur. Er zijn een aantal zaken waar je over na moet denken bij het stofferen van je meubelstuk. Hoe ga je het meubelstuk gebruiken? Heeft je meubelstuk een makkelijk schoon te maken stof nodig of ga je het meubelstuk alleen ter decoratie gebruiken? We hebben enkele materialen op een rijtje gezet.

 

Kunstvezels: synthetische materialen

Veel meubels die tegenwoordig in de winkel te vinden zijn hebben een synthetische bekleding. Dit is een stof met een samenstelling van verschillende vezels, zoals polyamide, acryl en polyester. Deze stoffen hebben het voordeel dat ze minder gevoelig zijn voor slijtage en verkleuring. Tevens kun je deze stoffen vaak gemakkelijk reinigen. Een goede optie als je het meubelstuk veel gaat gebruiken aan bijvoorbeeld de eettafel.

Stoffen van natuurlijke materialen

Stoffen van natuurlijke materialen zijn te onderscheiden in plantaardige en dierlijke materialen. Plantaardige stoffen zijn bijvoorbeeld katoen en linnen. Bij dierlijke materialen moet je denken aan wol, scheerwol, leer en suede. Voordelen van natuurlijke materialen zijn duurzaamheid, comfort en een mooi uiterlijk. Echter, zijn natuurlijke materialen wel duurder en gevoeliger voor vuil en slijtage dan synthetische materialen.

Je meubelstuk laten stofferen bij Stoffeerderij van Viegen

Heb je een meubelstuk staan die toe is aan vervanging? Dan ben je aan het juiste adres bij Stoffeerderij van Viegen. Stoffeerderij van Viegen hanteert het KIM-kwaliteitslabel, dat staat voor Kwaliteits Informatie Meubelstoffen. KIM is de officiële productinformatie voor meubelstoffen. Kwaliteit speelt de hoofdrol. Neem vrijblijvend contact op met ons!

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom