Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Trends interieur 2019

Nieuw jaar, nieuwe trends

Dashed border

We zitten aan het begin van 2019. Een nieuw jaar, wat betekent nieuwe trends op het gebied van interieur en stoffering. Wat gaan we dit jaar zien of het gebied van stoffen en stoffering van meubels? Wij vertellen u graag wat de trends in 2019 zijn op het gebied van stoffering.

De ambacht van stofferen

In 2019 wordt de waarde van op maat gemaakte, kwaliteitsstoffen weer ingezien. Het laten stofferen van meubels past hier perfect bij. Zo kunnen unieke stoffen worden gebruikt en ontstaan een meubelstuk dat op maat gemaakt is. De ambacht van stoffering wordt opnieuw gewaardeerd. Het op maat laten stofferen van een meubelstuk levert een uniek meubelstuk op. Geheel naar eigen smaak en stijl, wat perfect past bij het interieur. Geen gedoe met kleuren of materialen die net niet bij elkaar passen, want deze kleuren en materialen worden op maat uitgezocht.

Klassiek interieur

Klassieke meubelstukken zijn een grote trend in 2019. Hierin komen de fifties, sixties, seventies en eighties weer helemaal terug. Typerend voor een klassiek interieur, zijn ronde vormen. Klassieke vormen, die worden afgewerkt met materialen van nu. Wat we veel zien deze winter qua materiaal van de meubelstoffering, is fluweel, bont of gewaxed katoen-linnen. Zulke stoffen zijn vooral te zien op retro zetels en loungebanken. Deze klassieke trend past goed bij de trend van verouderde Perzische tapijten.

Fluweel is niet oubollig

Vooral fluweel is een hele grote trend op het gebied van meubelstoffering. Fluweel wordt zowel in moderne interieurs, als in een klassieke interieurs gebruikt. De fluwelen trend komt vanuit de mode. Eind 2016 stroomden winkels over met fluwelen kleding. Nu is dit terug te zien in interieur en meubelstoffering. Fluweel is lekker zacht, voelt soepel aan en heeft een subtiele glans. Vaak wordt fluweel nog gezien als een erg dure en luxe stof. Dit komt van vroeger uit. Tegenwoordig is dit echter helemaal niet meer het geval. Fluwelen stoffen passen juist in de interieurs van nu en zijn helemaal niet per se extra luxe. Al heeft de stof natuurlijk altijd nog een chique en stijlvolle uitstraling.

Nog twee extra voordelen van de stof fluweel zijn:

  • Fluwelen stoffen zijn brandvertragend.
  • Fluwelen stoffen zijn geluiddempend wat ideaal is in een gehorige woning.

Trendkleur blauw

De kleur van 2019 is lekker fris en opvallend. Blauw is de kleur van dit jaar. Van denim blauw tot paars-blauw. De trendkleur blauw kan verwerkt worden in verschillende interieur stijlen. Toch is het effect in elk interieur weer anders.

De trends van 2019 op een rijtje

Dus, wat kunnen we verwachten in 2019? In ieder geval worden interieurs weer wat klassieker dan voorheen. Ronde vormen komen terug. Vaak wordt dit gecombineerd met fluwelen stoffen. Die geven het interieur direct een stijlvolle uitstraling. Stoffering is vaak terug te vinden in fellere kleuren, minder pastel dan vorig jaar. Blauw is de trendkleur van 2019.

Gaat u aan de slag met de trends van 2019? Alleen al het herstofferen van bijvoorbeeld een bank of stoel kan het interieur een geheel nieuwe en frisse uitstraling geven.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom