Maandag t/m zaterdag geopend
CBW Erkend keurmerk
Familiebedrijf met 30 jaar ervaring

Wanneer is het tijd om uw bootkussens te stofferen?

Stoffeerderij Van Viegen

Dashed border

Bootkussens krijgen soms veel te verduren. Het is daarom belangrijk om er op tijd bij te zijn wanneer de bootkussens aan vernieuwing toe zijn. Niemand wil een versleten indruk achterlaten op zijn of haar boot. Echter is het compleet vervangen van uw bootkussens niet altijd de beste optie. Stofferen is namelijk een goed alternatief. Maar wanneer zijn uw bootkussens nou toe aan vernieuwing?

Bootkussens krijgen veel te verduren

De kussens die zich op een boot bevinden krijgen vaak veel zonlicht te verduren door alle tijd die ze op het water doorbrengen. Dit kan zorgen voor verkleuring van de kussens. Daarnaast is het mogelijk dat de zoute lucht de kussens aantast. Misschien komt er zelfs wel water op de kussens terecht. Dit zoute zeewater is niet al te best voor uw kussens. Veel mensen denken dan direct aan het compleet vervangen van de bootkussens, maar het laten stofferen is een net zo geschikte optie.

Nautische stoffen en passende bootkussens jan van gent boot

De boot gaat al lang mee

U kunt nog zo zuinig zijn op uw boot, tijd zorgt ervoor dat alle dingen oud worden. Dit geldt ook voor uw boot. Heeft u een boot al lang in uw bezit? Dan is de kans groot dat de bootkussens aan herstofferen toe zijn. Uiteraard is het wel zo dat hoe zuiniger u bent op de kussens hoe langer ze meegaan. Maar uiteindelijk komt er een tijd dat ook uw bootkussens toe zijn aan herstofferen.

 

De bootkussens zijn simpelweg uit de mode

Om bootkussens te herstofferen hoeven ze niet per se kapot of beschadigd te zijn. Het kan ook zijn dat uw smaak simpelweg is veranderd de afgelopen jaren, maar dat de kussens nog prima zitten. In dat geval is het zonde om de bootkussens compleet te vervangen. Herstofferen is ook in dat geval een prima optie.

 

Welke reden u ook heeft om uw bootkussens te stofferen, één ding is zeker; het is een beter alternatief dan gloednieuwe kussens kopen. Bekijk de mogelijkheden voor het stofferen op onze website.

Meer dan 1000 stoffen in onze showroom bekijken


Bezoek onze showroom